Županijski vijećnik Ivica Žuvela na pretprošloj je sjednici Županijske skuptšine nabrajao imena liječnika koji su napustili zadarsku bolnicu ili javni sektor i zaposlili se kod privatnika, i to zbog loših uvjeta u kojima su radili. Jučer je pročitao novi set imena, a zatim otkrio kako se radi o medicinskim sestrama i tehničarima koji su otišli iz sustava:

- Natalija Šešelja, Paula Tomčić, Josip Lončar, Marija Kostić, Ines Baždarić, Ana Elez, Kata Marcelić, Kata Grbić, Iris Perić-Božić, Josip Antišin, Maja Švegli, Sanda Zubčić, Igor Ferjančić, Anđela Zubčić, Lucija Alvir, Ljubo Pavić, Iva Radoš, Kristina Picić, Dino Kekić, Josip Kresović, Ivanica Eškinja, Lovro Šindija, Josip Jerak, Matea Ćelić, Kristina Rogić, Martin Ninčević, Tomislava Smolić, Vedran Bajlo, Toni Lisica, Branka Borčić, Mateo Tokić, Lidija Basioli, Lidvina Košta, Lora Lonić, Bojan Bevanda..., priočitao je Žuvela i pitao što je napravljeno da oni ostanu na poslu.

Dožupan Šime Vicković odgovorio je kako bolnica stalno raspisuje natječaje i zapošljava medicinske sestre i tehničare. Jedan dio odlazi, drugi dolazi i to je normalno za tržište rada. Ono što Županija može učiniti, i napravit će odmah početkom sljedeće godine, je donijeti poticajne mjere kojima će pokušati privući kadrove u zdravstvu, i medicinske sestre i specijaliste.