Nije Put Biliga jedina prometnica koja je otvorena bez uporabne dozvole, kako se pokazalo pri nedavnoj poplavi, kada se voda nije slijevala s prometnice koja je otvorena ovog ljeta. Pokazalo se kako za nju nije obavljen niti tehnički pregled, koji su Hrvatske ceste zatražile nakon završetka radova. To je proces koji traje nekoliko mjeseci, a kako je cesta i ranije bila u upotrebi puštena je u promet.

Uporabnu dozvolu nema ni daleko poznatiji projekt - Ulica Franje Tuđmana! Ona je završena prije godinu dana, nakon čega su brzo uočeni nedostaci, najviše u odvodu vode s prometnice. Izvođač radova u nekoliko navoda je intervenirao, mijenjao nagibe prema šahtovima, „frezao" asfalt i na kraju, rečeno je, otklonio sve nedostatke. Ipak, uporabnu dozvolu prometnica još uvijek nema, potvrdili su nam iz Gradske uprave.

- Tehnički pregled za rekonstruiranu Ulicu dr. Franje Tuđmana obavljen je 21. 11. 2023. godine te je trenutno u postupku ishođenje uporabne dozvole, što se očekuje kroz sljedećih 15-ak dana. Izvođač je otklonio nedostatke koji su, nakon završetka radova rekonstrukcije Ul. dr. F. Tuđmana, utvrđeni od strane nadzorne službe i investitora, odgovorili su na upit iz Grada Zadra.