Sporazum o ulaganjima do 2027. godine u sklopu ITU od 43 milijuna eura, kojeg je prihvatilo Gradsko vijeće ponukalo je SDP-ovog Danila Radetu na samohvalu.

- Jedan od naših projekata u sporazumu je olimpijski bazen na Višnjiku, kazao je Radeta kao da je zaboravio kako je taj bazen bio „forte" u predizbornoj kampanji HDZ-a 2021. godine. SDP-ovi vijećnici su bili za kupnju vaterpolo bazenske školjke od Splićana koja je iznenada ispala prilika koju zadarska vlast nije htjela propustiti.

Radeta koji je inzistirao i na tvrdnji kako Grad Zadar kasni s ITU, spomenuo je u raspravi kako s razine Ministarstva na čijem je čelu Šime Erlić nije pušten ni jedan natječaj na koji su se mogli prijaviti. 

- Sve kasni. Je li to zbog blokade proračuna koji lani nije bio blokiran. Nemojte odgovornost prebaciti na Gradsko vijeće. Drago mi je da provodi viziju grada s puno projekta, ali tko će to provoditi, zanimalo je Radetu u ime Kluba SDP-a.

Proaktivno je raspravljala i vijećnica Marjana Botić. Ona je među ostalim ustvrdila kako je projekt pametni promet je sulud. Dajte lovu firmi Livakoviću ili toj firmi King samo da ne stavljaju semafore, preporučila je vijećnica Botić, tražeći da se vrate rotori. Osobito na Ravnicama, kazala je među ostalim vijećnica AM.

Uz pomoć PR savjeta svog prethodnika, pročelnika Ante Ćurkovića, v.d. pročelnica Stefani Mikulec Perković je ustvrdila kako nema kašnjenja. 

- Svih 22 grada u istoj su fazi. Mi ljudske kapacitete u Odjelu za EU fondove imamo, kazala je v.d. pročelnica. Za njezinu izjavu o blokadi proračuna, krivo je nerazumijevanje novinarke.

- Radi se o tri različita dokumenta. Za prva dva je objavljen javni postupak u 2022. i nemaju veze s ITU. Jedan strateški dokument nije bio spreman za objedinjenu javnu nabavu i prebačena je nabava u 2023. Zbog blokade proračuna to nije bilo moguće - to je točna informacija, odriješita je bila resorna v.d. pročelnica.