Općinski sud u Zadru naložio je da Zadraninu J. K. isplati iznos od od 2.654,46 eura (20.000 kuna) zbog povrede prava osobnosti uslijed neosnovanog uhićenja i boravka u pritvoru, kao i sudske troškove od oko 1.600 eura.

Zadranin je naveo kako se pred Županijskim sudom u Zadru vodio postupak zbog nasilničkog ponašanja prema službenoj osobi, zbog čega je bio u pritvoru 30 dana, a zatim i osuđen na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora, kojeg nije odslužio jer je Vrhovni sud oborio presudu.

Zbog navedenih događaja u svojoj životnoj sredini bio je izložen neugodnostima, a pogotovo nakon što je na naslovnim stranicama svih tiskanih i elektroničnih medija bilo objavljeno da je osuđen na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora. S obzirom da se sudski postupak koji je vođen protiv tužitelja pratio i u svim tiskanim i elektroničnim medijima ("Pretukli, napali, istukli, ozlijedili policajce na biciklama" itd.) nakon izlaska iz pritvora bio je izložen izrugivanju, izbjegavanju i omalovažavanju, te osudi svoje životne sredine i nikako se nije uspijevao zaposliti.

Država je tijekom sudskog postupka predlagala nagodbu sa značajno manjim iznosom, koju je Zadranin odbio.