"Tijekom prethodna dva mjeseca Odjel za neurologiju napustilo je dvoje liječnika specijalista. Radi se o dr.sc. Klaudiji Duki Glavor, dr.med. koja je u mjesecu listopadu s radom započela na Sveučilištu u Zadru (Odjel za zdravstvene studije) te u Općoj bolnici Zadar nastavlja raditi u dopunskom radu i dr. Stipi Škari koji je podnio otkaz ugovora o radu te od studenog 2023. nije više naš zaposlenik. Ostale navode iz Vašeg upita o odlascima liječnika s konkretnim imenima nismo u mogućnosti komentirati."

To je odgovor kojeg smo dobili iz Ravnateljstva bolnice na konkretna navod koji je stigao na našu email adresu.

Naša sugrađanka imenom i prezimenom je napisala: „ Zar nikog u ovom gradu ne zanima sto se događa na odjelu neurologije, lipo nam pobigli doktori s neurologije, u tri miseca 3 neurologa je dalo otkaz, doc. Duka, Miletić, Škara, hematolog jedan odlazi, navodno će i još jedna s neurologije otići, to je četvrta, dok ravnatelj govori kako nema informacija o odlasku doktora".

Ona se s pravom pitala tko će liječiti neurološke pacijente u zadarskoj bolnici. Moramo demantirati nepotpisani odgovor iz Ureda ravnatelja i reći kako je dr. Ivan Miletić zaposlen na Odjelu neurologije OB Zadar od 2015.g, u otkaznom roku. Doznajemo da će ga pacijenti naći na adresi privatne poliklinike u kojoj je već dodatno radio. Iz više izvora su nam potvrdili i kako je na odlasku još jedna specijalistice neurologije.

Što se tamo događa? Zašto ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina, nije pokušao riješiti kadrovske probleme tog odjela? Umjesto toga, za javnost se daju informacije koje se vrlo brzo pokažu neistinite. Kao u slučaju odlaska voditeljice Odjela neonatologije Ive Šokote Mihaljević, dr. med.

- Vezano za Vaše pitanje o liječenju pacijenata, naglašavamo kako se Opća bolnica Zadar skrbi o pružanju specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite svim pacijentima koji zdravstvenu uslugu zatraže u našoj ustanovi te ćemo i ubuduće neovisno o kadrovskim rješenjima isto i činit, navodi se u odgovoru i dodaje već poznati politički stavovi o stanju u zadarskoj bolnici. Identični kao što ih je na upit županijskih vijećnika, izrekao pročelnik Marko Kolega.

Fluktuacija zaposlenika u današnje vrijeme je neizbježna, međutim činjenica jest da osim odlazaka zdravstvenih radnika iz OB Zadar u našu ustanovu dolaze raditi zdravstveni radnici iz drugih ustanova što predstavlja jedan pozitivan trend za koji se nadamo da će se nastaviti, optimistična je poruka iz zadarske bolnice.