Iz PU zadarske izvjestili su o dvije prometne nesreće koje su se dogodile  sinoć,  a za posljedicu su imali teško ozlijeđene osobe.

Sinoć, 04. prosinca oko 21,15 sati u Zadru na predjelu Žmirići, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen motociklist.

Prometna nesreća dogodila se kada je 19-godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka krećući se dionicom DC-306 u pravcu Zadra, prešao na lijevu stranu kolnika te sletio motociklom na zemljanu površinu ispod razine kolnika.
Ozlijeđenom 19-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u OB Zadar, gdje je  zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda zadržan na liječenju.

 Također  sinoć oko 22,40 sati na DC-424, na dionici ceste od čvora Babindub do čvora Sv. Martin, dogodila se prometna nesreća. U njoj je sudjelovao osobni automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji vozač. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, nailaskom na zavoj udario u metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega je u nekontroliranom kretanju kolnikom ponovno udario u zaštitnu ogradu, uslijed čega dolazi do prevrtanja vozila.

Ozlijeđeni vozač je prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja provedeni su očevidi, a u svezi prometnih nesreća slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.