Zadarska županija s 21 potrebnim glasom donijela je proračun za 2024. godinu u iznosu od 169 milijuna eura, šezdesetak milijuna manji nego prošle godine. Razlog je prelazak Opće volnice Zadar pod državu, što znači da se sredstva za njezine potrebe neće dostavljati preko Županije kao kroz protočni bojler, nego će ići izravno iz državnog proračuna.

Županijske službe očekuju tri milijuna eura više od poreza, s obzirom na rast zaposlenosti, dok se ukidanje prireza neće odraziti jer ono pogađa gradove i općine. Dožupan Šime Vicković ocijenio ga je usmjerenim na razvoj i gospodarstvo.

Jedini amandman podnio je Zlatko Marasović, koji je predložio da se sredstva predviđena za uređenje županijskih zgrada usmjere na gradnju škole u Starigradu. Vicković ga je otklonio jer bi se time uzela sredstva s pozicije za već ugovorene radove, a još i važnije jer će se škola sagraditi kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, kao i nekoliko drugih školskih zgrada i sportskih dvorana.

Davor Čerkuč ocijenio je kako je proračun pisan za potrebe sljedećih lokalnih izbora, pitajući se odakle u njemu proračun za plaće u ustanovi koja će skrbiti o napuštenih životinjama, kada ona još nije ni osnovan. Jure Zubčić čestitao je pročelnici Bibijani Baričević na „najbolje napisanoj kritici Plenkovićeve vlade u obrazloženju uz proračun", dok je Ivica Žuvela izrazio žaljenje što njime nisu predviđena sredstva za boravak roditelja bolesne djece u Splitu i Zagrebu, pa će tako taj „privilegij" imati samo roditelji iz Zadra.