Pročišćeni tekst odluke o Prostornom planu Grada Zadra objavljen je u Glasniku, točno na Dan Grada, 24. studenog.

Na prvu su mnogi pomislili, gle čuda: objavljen Prostorni plan, a prijedlog petih izmjena tek je najavljen za javni uvid. Na drugu, zaključiš da se radi o PP čije su četvrte izmjene usvojene davne 2019. godine.

Zašto se tek sada objavljuju, kada je zakonska obaveza šest mjeseci od usvajanja tog dokumenta koji je ističemo, jednako važan ako ne i važniji od Proračuna.
Iz Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje u čijoj je nadležnosti prostorno planska dokumentacija, tek su pri kraju procesa petih izmjena PP Grada Zadra koji se odužio na tri godine, otkrili kako službeno nije objavljen pročišćen tekst važećeg Plana. Znači li to kako taj Plan nije bio na snazi? - Ne znači, jer je u Glasniku objavljena odluka s Gradskog vijeća o usvajanju PP, kazao je zamjenik pročelnika Matko Segarić.

On je obećao povratnu informaciju o tome zbog čega u Odjelu Grada Zadra kojeg vodi pročelnica Mirjana Zubčić, to na vrijeme nije objavljeno u Glasniku. Jesu li iz Odjela poslali tu odluku, pa je zapelo kod nekog odbora ili je u pitanju običan nemar gradskih službi, da ne kažemo nezakonito ponašanje. To je na sudu revizije višeg reda, do kojeg u sveopćem neredu, teško da će doći.

Pa barem zna neka javnost, osobito stručna kojoj te gradske službe "piju krv na slamku" radi svakog papira.

U toj odluci piše: Ovom Odlukom donosi se Prostorni plan uređenja Grada Zadra kojeg je izradio Zavod za prostorno uređenje Zadarske županije. Međutim, četvrte izmjene potpisuje Block projekt. Usvojene su krajem 2019. godine nakon  provedene ponovljene javne rasprave.