Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, najavila je dvije aktivnosti iz projekta „Zadra NOVA ZA VAS", kojem je cilj povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji.

- Prvo događanje je mjera informiranja pod nazivom 'Mogućnosti financiranja sredstvima Europske unije u nadolazećem razdoblju'. Agencija ZADRA NOVA događanje će održati u online formatu u četvrtak 7. prosinca 2023. godine s početkom u 10 sati.

Tijekom događanja ćemo predstaviti mogućnosti za financiranje u EU sredstvima u razdoblju koje je pred nama. Primjerice najavljene pozive čije otvaranje očekujemo uskoro, ali i one već otvorene, kao što je Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. - 2027. Poveznica za praćenje mjere informiranja nalazi se na našoj mrežnoj stranici.

U petak 15. prosinca 2023. godine u Providurovoj palači u Zadru s početkom u 10 sati organiziramo završno događanje projekta ZADRA NOVA ZA VAS. Program događanja čine konferencija tijekom koje će biti predstavljeni rezultati projekta te izložba učeničkih radova i prezentacija mogućnosti za financiranje EU sredstvima u nadolazećem razdoblju. Za sve posjetitelje koji pokažu znanje u kratkom kvizu o EU, osigurane su i nagrade. Ovim putem pozivamo sve da nam se pridružite na događanju.

Zbog organizacijskih potreba, svi koji misle doći, molim da dolazak potvrde na poveznici objavljenoj na mrežnoj stranici Agencije, ponavljam adresu www.zadra.hr.

• Spomenut ćemo i likovni natječaj. Tko i kako može sudjelovati u likovnom natječaju?

- Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu završnog događanja projekta ZADRA NOVA ZA VAS organizira likovni natječaj na temu "EU projekt u mojoj sredini ". Natječaj će se provoditi u četiri kategorije, za djecu vrtićke dobi, od 1. do 4. razreda osnovne škole, od 5. do 8. razreda osnovne škole, od 1. do 4. razreda srednje škole.

Poziv smo uputili svim dječjim vrtićima, te srednjim i osnovnim školama u Zadarskoj županiji. Po 25 najbolje ocjenjenih radova iz svake kategorije bit će postavljeno na izložbi 15. prosinca 2023. godine od 10 sati u Atriju Providurove palače u Zadru. Upute za sudionike likovnog natječaja objavljene su na mrežnim stranicama Agencije. Radovi se zaprimaju zaključno sa 12. prosinca 2023. godine.

Tema likovnih radova je "EU projekt u mojoj sredini" s naglaskom na likovnu prezentaciju projekata financiranih sredstvima Europske unije. S obzirom na brojne projekte financirane EU sredstvima u našoj sredini, vjerujem kako djeci inspiracije neće nedostajati, poručuje Dujmović Vuković.