Stanovnici otoka Iža u zadarskom akvatoriju bijesni su na Jadroliniju. Naime, trajekti i katamarani zbog juga ne voze već dva dana. Veći broj ljutitih Ižana jučer se sa svog otoka dovezao do Zadra u brodici od sedam metara, želeći dokazati da trajekti i katamarani mogu voziti, javlja HRT.

S Iža se po putnike u Zadar vlastitom brodicom od sedam metara otisnuo predsjednik Mjesnog odbora Veli Iž Siniša Kulišić.

- Namjerno sam došao u Zadar da pokažem ovim ljudima na trajektu da nije u redu što su nas ostavili ovako na cjedilu. Puno puta smo mi boduli ostali na suhom, rekao je Kulišić.

Otočni sabor je Agencije za obalni linijski pomorski promet zatražio da linija ne bude samo u 11 sati po plovidbenom redu, nego po mogućnosti uspostave plovidbe. Iz Jadrolinije su odgovorili tek da će se linije uspostaviti kada to vremenske prilike dopuste.

- Radi vremenskih neprilika u prekidu je linija koju navodite, kao i brojne druge na tom području koje održavaju uz Jadroliniju i ostali brodari. Stanje se prati kontinuirano i linije uvode čim vremenske prilike omoguće. Jadrolinijini pomorci daju sve od sebe kako bi održali svakodnevnu povezanost otoka s kopnom, odgovorili su HRT-u.