Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca, bit će svečano slavljena u Crkvi Sv. Frane. Trodnevna priprava, 5., 6. i 7. prosinca, započinjat će u 18,40 krunicom, a u 19 sati bit će sv. misa. Na samu svetkovinu bit će slavljene svete mise u 7 i u 19 sati, a svetu misu u 19 sati predvodit će i propovijedati fra Andrija Bilokapić.

Svetkovinom Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije započinje privilegij kojeg su Franjini sljedbenici dobili povodom ovogodišnjeg obilježavanja 800. obljetnice Franjina Božića u Grecciu (prvih živih jaslica).

Papa Franjo odobrio je da od svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2023., do blagdana Prikazanja Gospodina u Hramu, 2. veljače 2024., svi vjernici koji dođu u crkve franjevačkih obitelji diljem svijeta te ostajući u molitvi pred jaslicama postavljenim u crkvama, mogu dobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima. Isto tako, oni koji su bolesni ili ne mogu fizički sudjelovati mogu jednako primiti plod oprosta, prinoseći svoje patnje Gospodinu ili vršeći neku odobrenu pobožnost, priopćili su iz Samostana sv. Frane.