Policijski službenici će i u predstojeće dane vikenda vršiti pojačani nadzor prometa na zadarskim prometnicama, a ponovo apeliramo na vozače da poštuju prometna pravila i propise te da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola
Foto: Ilustracija

Noćas, između ponoći i 04,30 sata ujutro policijski službenici Policijske postaje Zadar su u tri navrata zaustavili vozače/ice koji su upravljali osobnim vozilima zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem većih količina alkohola.

Prilikom redovnog nadzora prometa, na području Crnog oko 00,40 sati policijski službenici zaustavili su 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg.

Kasnije, u 04,05 sati u Zadru, na ulici Put Biliga zaustavljen je osobni automobil, kojim je upravljao 23-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg.

Nešto ranije na ulici Put Stanova u 03,45 sati zatečena je 32-godišnjakinja, koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,63 promila.

Nadalje, u ponoć je na ulici Marina Getaldića zaustavljen automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak, a koji je u daljnjem policijskom postupanju odbio ponuđeni test na prisutnost opojnog sredstva - alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja sva tri vozača vozača, kao i vozačica su danas uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćeni na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda.

Policijski službenici će i u predstojećem periodu vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na sankcioniranje vozača koji se ne budu pridržavali zakonskih odredbi zabrane upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i vozača koji budu upravljali vozilom brzinom većom od ograničenja, ne budu koristili sigurnosni pojas na propisani način ili budu koristili mobitel i druge uređaje na nepropisan način, te svih drugih prometnih prekršaja.