U "tijesnom" glasanju o točki o poskupljenju odvoza otpada, glas predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića presudio je kako do njega ipak neće doći.

Na početku rasprave, Bruno Milin (HDZ) rekao je kako ne vidi ni jedan razlog da se ova odluka ne podrži, no većina ostalih vijećnika s njime se nije složila.

- Već 30 godina gledam i slušam kako će se taj deponij izmjestiti, dok za to vrijeme Bokanjani i Dikljani trpe smeće cijele županije. Iz principa nećemo glasovati za poskupljenje. Slažem se da ljudi jesu zaslužili veće plaće i sve što nije izvršeno od amandmana dajte njima, ali nećemo dopustiti da građani plaćaju dok god Biljane ne krenu raditi, kazao je nezavisni Enio Meštrović.

Prijedlog odluke nisu podržali ni Danijel Radeta, Irena Dragić (SDP) i Ante Rubeša (Akcija mladih). Adela Frank (nezavisna) naglasila je kako izuzetno cijeni radnike Čistoće i da ne želi da se manipulira s radnicima niti jedne tvrtke jer to nisu zaslužili, dok je Marjana Botić (Akcija mladih) naglasila da "nije Čistoća kriva što je sustav gospodarenja otpadom u cijeloj državi u kolapsu".

- Čistoća će poskupiti kada kamioni krenu za Biljane Donje. Ako se to dogodi, već prvu sljedeću sjednicu glasat ćemo za ovu odluku, dodao je Radeta.

Vijećnik Mate Lukić, koji je ranije izbačen sa sjednice Gradskog vijeća zbog slike s Praljkom, podržao bi ovu odluku te bi ona prošla s 12 glasova za i 11 protiv.