Marjana Botić na današnjem Aktualnom satu iznijela je tezu da je gradska vlast omogućila nekadašnjem vanjskom suradniku NK Zadar Renu Sinovčiću da se neokrznut izvuče kroz stečajni postupak, vrati u svoje vlasništvo nekretninu uz samo igralište u kojoj su sada klupske prostorija sa svlačionicom, a sve kako bi se prikrile nezakonite radnje koje su počinili Sinovčić i njegova desna ruka, otac sadašnjeg ministra Novica Erlić.

- NK Zadar je neopravdano bačen u stečaj i osnovan je HNK Zadar koji se bacio u još veće dubioze. Objekt je od 2010. prešao krug od Sinovčića preko Croatije osiguranja, Agrokora, Fortenove do Sinovčićeve tvrtke VOX Fenix. Je li Sinovčić zaštićen samo zbog Erlića, ili i zbog gradnje zgrada na ovom stadionu čime će se netko dodatno okoristiti, pitala je Botić.

- NK Zadar i HNK Zadar su dvije sasvim različite stvari. Drago mi je što je strateški partner ušao u klub, bit će odgovoran za svoju investiciju i razvoj HNK Zadar. Iznenađen sam činjenicom o promjeni vlasništva nad svlačionicom, činjenica je da Sinovčić sam sebi radi problem, u sudskom je procesu i imovina mu je blokirana, ako možete istražite zašto je to napravio i obavijestite me. Omladinska škola će tamo još dugo boraviti, a ako dođe do toga da moraju izaći postoje opcije, postavit ćemo kontejnere, postoje svakakva rješenja. Novi investitor ima namjeru i graditi novi stadion, mormo osigurati i neki teren. Ovaj na Stanovima će ostati u toj namjeni, rekao je Dukić.

Botić je replicirala kako je Svetko Ćustić izvlačio bivši klub iz gliba i trebalo ga je podržati, a ne da gradska vlast posluži kao desna ruka Sinovčiću.

- Vidim da ste vi impresionirani Renom Sinovčićem. Zna se tko je vlasnik HNK Zadar i nema više vanjskog suradnika, rekao je Dukić.

- Malo mi je čudno da su svi napustili taj brod HNK, odradili svoj posao i otišli, komentirao je i Damir Burčul, koji je naročito sarkastično reagirao na tvrdnju da će investitor nešto graditi.