Nova ravnateljica ustanove Latica, Anita Rudić danas je imala hladno-toplu dobrodošlicu u Gradskoj vijećnici.

Ona se pristojno predstavila jer je prvi put pred vijećnicima, priznala da ima malu tremu ali i da se, kako je rekla, smrzla.

Međutim, ono što je i kako rekla, izazvalo je, kako je rekao predsjednik Gradskog vijeća, toplu dobrodošlicu kod vijećnika.

- Ovo što su svi mirni, to vam je poseban način izražavanja podrške. Nikad nisu bili ovako mirni, kazao je predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić.

Ja sam mislila da su svi na mobitelu, uzvratila je nova ravnateljica Latice. Zima je, dobacio je vijećnik Dado Burčul.

Vjerojatno je zbog toga većina gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Brankom Dukićem odavno napustili Gradsku vijećnicu. 

-  Pročelnik je već predložio da se može ugraditi dimnjak i peć s obzirom na današnju raspravu, utješio ih je Vučetić.

SDP-ova Irena Dragić obukla je "puharicu" i za govornicom izrazila ganuće koje je izazvao izvještaj ravnateljice Rudić. Ona ju je pozvala da se može osloniti na njih, vijećnike jer je očito da imaju teškoća u poslovanju. I to povećanih troškova grijanja na plin, ukazala je SDP-ova vijećnica što je ironija današnjeg smrzavanja u Gradskoj vijećnici.

Nije prvi put. Gradska vijećnica koja nikada nije uređana onako kako se obećavalo, odraz je odnosa prema predstavničkom tijelu, ali i samom sjedištu Grada Zadra od strane onih koji u njemu obitavaju više od 30 godina.