Koncert Rade Šerbedžije u sklopu izvještaja o radu Koncertnog ureda u 2022. o kojeg je iznijela ravnateljica Melita Ivković, izazvao je još jednu političko-povijesnu buru na Gradskom vijeću.

Prvi huk je dao HDZ-ov vijećnik Ante Kolega, kazavši kako je Šerbedžija protagonist velikosrpske politike i zagovornik bratstva i jedinstva koji je zapasao Brijune, riječku školu glume, itd.
Kolega se referirao i na njegove glumačke dosege i ustvrdio kako Šerbedžija nije morao biti gost Grada Zadar i da ga se sufinancira.

Kada je predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić ustanovio da takvo govorenje s nacionalističkih pozicija, ne može podržati, Kolega mu je čestitao dan republike.
Vjerujem da nije bilo slučajno što ste na današnji dan sazvali sjednicu Gradskog vijeća, spočitnuo je HDZ-ov vijećnik predsjedniku Gradskog vijeća.

Vučetića je „prosvijetlio" vijećnik HSP-a Mate Lukić.

- Predsjednik Gradskog vijeća zapravo je danas želio izraziti počast generalu Praljku - našem heroju i junaku koji je sam sebi presudio. On nije zločinac, objavio je Lukić koji je donio i fotografiju svog junaka i prozvao Vučetića što nije dao minutu šutnje za generala Praljka.

- To nećete nikada doživjeti u predstavničkim tijelima RH. Smatrati herojem osuđenog ratnog zločinca, to može samo osoba s malodušnim pijetetom, to može samo čovjek koji nema ni moralnog ni pravnog u sebi, odgovorio je Vučetić na Lukićev vapaj što ga ovaj izbacuje. Sramite se, poručio je Lukić predsjedniku Gradskog vijeća koji, kako je kazao, nije sudac.

- Nema ništa protiv umjetničkog izričaja Rade Šerbedžije ali moglo je bez toga, ubacio se i Damir Dado Burčul u raspravu preko citata Milovana Đilasa.
A ko je on, pitao je Vučetić. Znaš to dobro, tebi je danas Dan Republike, dobacio je Burčul. Vučetić je na kraju te gotovo dječje rasprave s Burčulom morao zaključiti da je, eto, on taj Srbin

U obranu lika i djela rade Šerbedžije s njegovim citatom stala je i SDP-ova vijećnica Danijela Vukoša.

Ante Kolega je ostao pri svom da je Šerbedžija eksponent velikosrpske politike.
- Svi vi ste prisegnuli da ćete poštovati zakone RH. Ako ih on krši, prijavite ga, upozorio je Vučetić vijećnike da su oni ti koji krše zakone,  dijeleći opomene Kolegi i Burčulu.

- Za mene su veći problem domaći izdajnici, dovezao je Rubeša na tu povijesnu temu, prozivajući hrvatske akademike koji nisu reagirali na Memorandum SANU.
Rubeša je kazao i kako Dina e Mel vole Riblju čorbu pa će iduće godine Bora Čorba biti gost. Prozvao ih je zbog naziva Dvije palače te podsjetio na navode Roka Tadina da se ravnateljica Koncertnog ureda u svom izvještaju pozivala na programe koje drugi organiziraju.

Rubeša se osvrnuo i na objavu ravnateljice Ivković koja je optužili oporbene vijećnike da zbog socijalnih amandmana zaustavili  koncertnu sezonu.

Sama ravnateljica Koncertnog ureda ustvrdila kako je koncert Šerbedžije bio najposjećeniji. - Bio je to očito dobra odluka. U politiku ne ulazim. Ali nije naodmet reći kako je Ministrica kulture dodijelila Šerbedžiji najveću državnu nagradu,  zaključila je ravnateljica Melita Ivković pitanje koncerta kojeg je lani održao Rade Šerbedžija. Bila je to tema i na GO HDZ-a, otkrio je njihov vijećnik Kolega.