Redakciji portala 057 javila se čitateljica s upitom o radovima u ulici Viktora Vide na Bilom brigu u Zadru. Naime, radovi u toj ulici kao dio projekta Aglomeracije započeli su u lipnju 2022.

- Bliži se kraj 2023. godine, bagera, radnika a ni nadređenih nema na vidiku. Moglo bi se reći da smo i zaboravljeni. Slike ceste kako izgleda prilažem u privitku, a izgleda onako kako su je ostavili 2022. početkom radova sa kojom "estetskom preinakom" ili ti ga po domaći, propala, oronula i puna rupa koje trpe automobili koji svakodnevno njome prolaze, žali se čitateljica i objašnjava da "krpanja po cesti" obavljaju građani sami, naručuju zemlju i pijesak i pokušavaju dovesti ulicu u red.

- Također, uz gore navedeno moram spomenuti kako se cijevi od vode nalaze izvan zemlje, odnosno postavljene su na drvenim gredama koje su postavljene iznad svakih dvorišnih vrata pa nailazimo na sljedeće probleme. Ljeti, te iste cijevi sadržavaju vrelu vodu koja inače nije za piće (jer je zamućena) pa vodu kupujemo a za obavljanje higijenskih potrepština prevela. Međutim, kada je zima, a evo stigla je i ona, te iste slabašne cijevi trpe niske temperature pa dolazi do zamrzavanja.

Grgo Peronja, direktor odvodnje, svjestan je problema te i sam dobiva pritužbe građana. Međutim, objašnjava da se radi o stožernoj ulici projekta aglomeracije:

- Radi se o zahtjevnoj dionici, naime na Ulicu Viktora Vide spajaju se i spojevi iz sporednih ulica. Za Ingru, podizvođača Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. KG, dodatan problem predstavljaju i vremenske prilike jer se asfaltirati ne može bez više suhih dana za redom. Spajanje ulica je pri kraju, i sad čekamo samo suho vrijeme za završne radove, poručuje Peronja.