SDP-ov vijećnik Daniel Radeta kao predsjednik Odbora za izbor i imenovanje objavio je na svom facebook profilu vijest o izboru radne grupe koja je podmetnuta za osnivanje ustanove koja će voditi Centar za mlade ili kako će se već zvati.

Radeta piše kako su završili razgovore sa svim prijavljenim udrugama, to jest njihovim predstavnicima, koji će izraditi i predložiti Statut buduće ustanove "Centar za mlade".

S obzirom na veliki broj prijavljenih (njih ukupno 18), kao predsjednik Odbora predložio sam povećanje broja članica i članova same radne skupine.

Odbor je tako umjesto pet, izabrao osam kandidata i kandidatkinja iz javnog poziva i predložio predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića kao koordinatora ove radne skupine.

Jednog člana predložit će Grad Zadar u ime osnivača zbog same ideje o suodlučivanju, najavio je Radeta.

On je objavio imena izabranih koja su bila očekivana, jer se vrte posljednjih nekoliko godina u ovoj još nezavršenoj priči oko modela korištenja zgrade koja je bila dio talijanske, a poslije JNA kasarne uz pomoć EU milijuna. Priprema i završetak tog projekta koji je još uvijek u Očekivanju Godota, trajali su najmanje 10 godina.

To su:
➡️ Marija Živković - ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE ZADARSKE ŽUPANIJE

➡️ Maja Šimić - UDRUGA DRAGON TEATAR ZADAR

➡️ Mario Županović - PLATFORMA SAMOSTALNIH UMJETNIKA I ORG. U KULTURNOJ SCENI

➡️ Morana Rogić Vihar - UDRUGA ZA IZVANNASTAVNE I IZVANŠKOLSKE AKTIVNOSTI CINAZ

➡️ Iva Župan - UDRUGA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA SVJETLO ZADAR

➡️ Silvestar Petrov - UDRUGA ZA POTICANJE RAZVOJA LJUDSKIH POTENCIJALA I KREATIVNOSTI PRIZMA

➡️ Vinko Radovčić - DRAMA PLUS ZADAR

➡️ Andrej Fric - UDRUGA CENTAR NEZAVISNE KULTURE