U četvrtak, 23. studenog, Policijsku upravu zadarsku su posjetila djeca iz dječjih vrtića „Višnjik 2" Zadar i DV „Školjić" iz Pridrage u pratnji njihovih odgojiteljica.
Mališani su se upoznali sa radom Operativno-komunikacijskog centra policije, radom Odjela za očevide i kriminalističku tehniku Službe kriminalističke policije i radom prometne policije.

Razgledavali su opremu i sredstva s kojima se koriste kriminalistički tehničar te policijska vozila i motore. Djeca su ponovila prometna pravila o prelasku ceste i ponašanjima u promet, a imali su i priliku fotografirati se na policijskom motoru.

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske upoznali su djecu sa pravilima o samozaštitnom ponašanju prilikom susreta sa nepoznatim osobama i pronađenim nepoznatim predmetima u prirodi, a u edukaciji su sudjelovali i policijski službenici za prevenciju u cestovnom prometu Postaje prometne policije Zadar, voditelji smjena u Operativno-komunikacijskom centru policije i kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije.

Cilj ovih aktivnosti pod nazivom „Dani otvorenih vrata PU zadarske" je približavanje rada policije građanima, a posebno najmlađima.

Zainteresiranost djece za rad policije dodatna je motivacija da vrata Policijske uprave zadarske budu uvijek otvorena za naše mališane.