U četvrtak s početkom u 19 sati u atriju Providurove palače u Zadru (Poljana Šime Budinića 3) održat će se završna konferencija projekta "Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok".

- Projekt je obuhvatio rekonstrukciju zaobalnog dijela Liburnske obale te obnovu obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV., kao i dogradnju gata koji je vraćen u povijesne dimenzije. Ovaj je projekt za nas predstavljao veliku čast, ali i odgovornost s obzirom na sentimentalnu vrijednost koju zadarska riva ima u srcima svih građana Zadra. Upravo iz tog razloga završna konferencija projekta održava se u tjednu kada Zadrani slave Dan grada kojem je riva jedan od simbola, poručili su iz Lučke uprave Zadar.

Ovom prigodom predstavit će se i monografija „Zadarska riva - obnova", koja obiluje atraktivnim fotografijama svih faza radova s kopna i iz zraka te donosi reportaže s gradilišta i razgovore s poznatim Zadrankama i Zadranima.

Na konferenciji će sudjelovati ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, državni tajnik za more i EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, te ravnatelj Lučke uprave Zadar Željko Knežević.