Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i proteklog vikenda, izvijestila je PU zadarska. U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 126 prekršaja, a iz prometa je isključeno 24 vozača i pet vozila.

Tako su policijski službenici u nedjelju, 19. studenog u 00.25 sati u Zadru u Zagrebačkoj ulici zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,82 g/kg. Utvrđeno je kako vozač upravlja vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom dok se ne podvrgne izvanrednom liječničkom pregledu. Vozač je uhićen i isključen iz prometa te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 8 dana.

U nedjelju su i na Općinski sud u Zadru prepratili 53-godišnjaka koji je 18. studenog u 20.35 sati u Zadru u Ulici Franka Lisice, zatečen kako upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,63 g/kg.

U petak, 17. studenog u 15.25 sati u Gornjem Karinu policajci su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,71 g/kg. Istog dana u 18.50 sati u Zadru u Ulici Bartola Kašića zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 25-godišnjak koji je u prometu sudjelovao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova.