Nakon što je krajem listopada za nadzor nad raskrižjem Žmirići izabran Geoprojekt iz Splita s iznosom od 126.681 eura, radovi će početi u prosincu. Najavili su to iz Hrvatskih cesta koji od ovog ljeta imaju ugovorenog izvođača, tvrtku Strabag za 5,5 milijuna eura. Za izbor nadzora, čekalo se 7 mjeseci od otvaranja ponuda.

"Budući su u zoni predmetnog raskrižja predviđeni i radovi na izgradnji sustava odvodnje u sklopu projekta aglomeracije na području Grada Zadra, točan datum početka radova ovisit će i o dinamici izvedbe tih radova, napominju iz Poslovne jedinice HC u Zadru.

Odavno se zna kako će ti radovi biti usklađeni s kopanjem kanalizacije iz smjera Kožina prema raskrižju u dužini 300 metara.-  Mi čekamo njihovu regulaciju za obilaznice kako bi mogli kopati spojeni cjevovod iz smjera Kožina do raskrižja, podsjeća direktor Odvodnje, Grgo Peronja. Taj potez spada u projekt cjeline Grad koju izvodi tvrtki Ludwig Pfeiffer.

 Tek će se vidjeti kako će se oni uskladiti sa Strabagom koji je svoj dio aglomeracije u Zadru napravio i prije roka, dok ovi kasne i nitko još ne zna koliko će probiti rok. Taj cjevovod spojit će se na treću cjelinu koja se tek počela graditi, a radi se o aglomeraciji Petrčana i Kožina.

Izvedbeni projekta Privremena regulacija u Hrvatskim cestama napravljana je još u srpnju 2022. godine. 

Iz Hrvatskih cesta navode kako je Elaborat privremene regulacije bio sastavni dio natječajne dokumentacije i kao takav dostupan na internetskim stranicama.