Edukacija voditelja programa cjelovitog spolnog odgoja mladih Teen STAR u sjemeništu "Zmajević" u Zadru s početkom u 9 sati održava se u tri termina: u subotu, 25. studenog te u vikendima 1. i 2. prosinca (petak i subota) i 15. i 16. prosinca (petak i subota), najavljueno je iz Zadarske nadbiskupije.

Na edukaciji se razmatra kako razgovarati i odgajati djecu i mlade za zdravu spolnost, brak i obitelj u današnje vrijeme velikog utjecaja medija i društva na njih.

Na tu edukaciju pozvani su roditelji, angažirani djelatnici i animatori iz župa, škola i zajednica, te  svi koji se bave odgojem i obrazovanjem djece i mladih.

Zahvaljujući cjelovitom znanstvenom i metodički razrađenom pristupu te kršćanskim i općeljudskim vrijednostima vezanima za ljudsku spolnost, program Teen STAR je u svom 25-godišnjem provođenju u Hrvatskoj pokazao brojne pozitivne rezultate i plodove kod mladih u župama, školama, zajednicama i njihovim obiteljima.

 Prijave su do 22. studenog.

Sudeći prema internetskoj stranici tog projekta Teen STAR,  Zadar se prvi put spominje kao mjesto edukacije i provođenja tog programa namijenjenog mladim vjernicima.

Teen STAR je "program koji  mladim ljudima daje priliku da upoznaju stručno utemeljene činjenice i da se na osobnoj razini oduševe za pogled na ljudsku spolnost u svjetlu kršćanskih i općeljudskih vrednota te razvijaju prema istinskoj zrelosti i sposobnosti za pravu ljubav. Pomaže im da novonastalu tjelesnu spolnu zrelost (plodnost) uklope u sve aspekte svoje osobe i života - fizički, emocionalni, intelektualni, društveni i duhovni.

Na zanimljiv interaktivni način potiče na razmišljanje, na iznošenje vlastitog mišljenja, na slušanje drugih te na izgradnju zrelih i odgovornih stavova i ponašanja. Ukratko, programom se želi postići da mlada osoba živi sretno, svjesno i u pravom smislu slobodno svoju spolnost sada i cijeli svoj život. Ovakav pristup izrazito je potreban danas kada su djeca i mladi svakodnevno izloženi utjecaju medija i liberalnim programima koji promiču rodnu ideologiju i tehnicistički pristup spolnosti što ima sve raširenije negativne posljedice.

Teen STAR je namijenjen djevojkama i mladićima različitih uzrasta: osnovnoškolcima (7. i 8. r.), srednjoškolcima i mladima studentske dobi. Trenutno se u Hrvatskoj najviše provodi u župama - s krizmanicima kao dio priprave za sakrament sv. potvrde,, sa srednjoškolskim grupama i zajednicama mladih te u nekim katoličkim školama.