Poštovani Sugrađani, dobrodošli u izborni inženjering, koji nad nama provodi zadarski sdp, navodi se na početku priopćenja kojeg potpisuje vijećnik AM, Ante Rubeša.

Njegovo priopćenje prenoismo u cijelosti:

Iizborni inženjering u slobodnom prijevodu je ono kad neka politička stranka, manipulira biračkim tijelom na način da svoje loše odluke, pokušava prikriti navodnom promjenom smjera, zbog sitnih interesa stranke, a na štetu naroda. 

Zadarski sdp, koji već dvije godine, po svojim riječima, upravlja procesima s možda najkriminalnijem hdz-om u državi, tako što odbijaju sve one dobre, socijalne inicijative, koje bi u konačnici rezultirale podizanjem standarda.

Iako u zadarskom sdp-u, kao razloge prestanka upravljanja procesima s hdz-om nalaze uspoređujući boje ideoloških grafita s nadgrobnim spomenicima, mi bismo ovu situaciju usporedili s misterioznom svastikom, koja se tada izgleda sama ispisala na centru Poljuda. Sjećam se tada se tom anomalijom bavio Ranko Ostojić, drug Jure Zubčića, koji je inače u sdp-u nadležni za pitanja grafita. I tada je, kao i sada, svastika model čija je uloga bila zamutiti ionako kancerogenu močvaru, znanu kao Hrvatska politička scena. Sva sličnost s navedenom situacijom je u svakom slučaju, slučajna.

Više je razloga za ovaj sramotan pokušaj manipulacije biračkim tijelom, a jedan od glavnih je zasigurno sljedeća super izborna godina. Naime politički kalkulanti su svjesni pada popularnosti zbog bratimljenja s hdz-om, što su i istaknuli, kao razlog napuštanja sdp-a, kvalitetni pojedinci poput Zlatka Marasovića. Nakon što su dvije godine s hdz-om i tobože nezavisnima sprječavali podizanje standarda, odlučili su izazvati izbore, kako bi se lokalni spojili s parlamentarnima pa će valjda svi oni koji podržavaju sdp na državnoj razini, podržati i njih u Zadru. Prozirno i jadno.

Umjesto da su kao razlog prestanka pregovora s hdz-om naveli to što Udruzi Svijetlo prijeti gašenje jer im grad ne želi pronaći adekvatan prostor, ili zbog toga što se po gradskim tvrtkama ne primjenjuju kolektivni ugovori i što se krše prava radnika, ili pak zbog toga što gradski vrtići pucaju po šavovima jer zbog inflacije s gradskom subvencijom, mogu nabavljati namirnice samo s akcije zbog isteka roka, pa nam se djeca po vrtićima nekvalitetno hrane. Eno kažu mi jučer, neki se vrtić dosjetio da će od sad teta djecu pozdravljati na Engleskom i Hrvatskom pa će na osnovu toga, vrtić poskupiti 50%. Žalosno je s čim se sve ljudi moraju služiti kako bi preživjeli, a upravo zbog sebične vlasti, koja naša sredstva koristi za sebe umjesto za razvoj i boljitak svih nas. I onda oni navode svastiku kao razlog.

Valjda će sad podržati amandmanski proračun, koji od početka predlažemo i primjenjujemo jer je to jedini pošteni način prema našim sugrađanima i biračima. Iskreno se nadam da će ovaj put imati više od jednog amandmana, onog o građanskom odgoju, koji je doživio fijasko pa ga više ne spominju. Ako ne prođe naših 15 milijuna eura amandmana hdz-u, kojima također odgovaraju prijevremeni izbori kao i sdp-u su ostali jedino tobože nezavisni da im „spase" proračun, a kako će se postaviti Servantes s Bokanjca, nitko ne zna, mada i on namjerava „uteć" u Zagreb.

Dragi sugrađani polako se obistinjuje sve ono što smo više puta istaknuli. U Zadru postoje samo dvije opcije. Hdz sa satelitima koji manipuliraju vašim sudbinama, koji vam žele ukrasti, koji vas žele raseliti i Akcija mladih, koja vam želi vratiti i koja želi u vas uložiti. Vrijeme je da i u Zadru dođe do promjene izvršne vlasti. Tek kad uništimo onog najgoreg, unutarnjeg neprijatelja i srušimo njihov korumpirani sustav možemo očekivati rast i razvoj.