Na Trgu pet bunara već su montirane kućice koje Tržnica Zadar iznajmljuje od jedne karlovačke tvrtke. Da kućice i nisu u najboljem stanju te da su friško piturane, vidljivo je na Trgu Petra Zoranića gdje je jučer nastavljena montaža.

Adventske kućice trebale bi biti spremne za useljenje zakupaca koji su ih jako skupo izlicitirali. Svake godine sve veće su cijene. U odnosu na ugostitelje koji su prvi ušli u rizik zakupa i tvrdili da se to ne isplati, novi zakupci se gotovo bahate s rizikom da im primjerice, zaradu umanje kišni dani i večeri, odgoda koncerata kada se najviše pije, itd. Novac od zakupa ide na račun Tržnice Zadar koja je provela natječaj.

Ove godine, što više, svih 25 kućica je planulo u prvom điru.

Advent u Zadru, kako su najavili iz TZ Grada, počet će 24. studenog kada će za Dan Grada pjevati Toni Cetinski. Program zabave završava 31. prosinca, dočekom Nove godine. Na pozornici Trga Petra Zoranić, Zadrane će zabavljati Jole.
Grad Zadar je iz boravišne pristojbe za Doček nove godine u Zadru, namijenio 16 755 eura.

Iz istog izvora i istom Odlukom gradonačelnika za Euroleague Adidas Next Generation Tournament, namijenjeno je 28.000,00 €. Je li netko u Zadru zna koja je to bila turistička manifestacija?