Noćas, 20 minuta iza ponoći u Zadru, u ulici Benka Benkovića policijski službenici su zaustavili 34-godišnjeg vozača dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,60 promila.

Ranije, sinoć u 23,40 sati u Biogradu, zaustavljen je 36-godišnjak, koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,93 promila.

Nadalje, također je jučer prilikom provođenja nadzora prometa zaustavljeno dvoje vozača koji su sudjelovali u prometu prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. 

U 17 sati na području Pakoštana na državnoj cesti D-8 zaustavljen je 20-godišnjak kako upravlja automobilom bez registarskih oznaka, dok je daljnjim postupanjem utvrđeno kako je sudjelovao u prometu bez položenog vozačkog ispita te da je isteklo važenje prometne dozvole za vozilo. U 21,20 sati u Biogradu su policijski službenici zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 28-godišnjakinje bez položenog vozačkog ispita.

Zatečeni prometni prekršitelji su sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje propisa, a posebice da prilagode brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, da ne voze pod utjecajem alkohola te da budu odgovorni sudionici u prometu, stoji u priopćenju PU zadarske.