Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Radost" raspisalo je natječaj za ravnateljicu ustanove. Sadašnjoj ravnateljici Larisi Pavlović-Petani četverogodišnji mandat istječe u veljači.

Ona je DV Radost preuzela nakon odlaska dugogodišnje ravnateljice Marijane Miočić na Sveučilište u Zadru. Na natječaj 2019. pristiglo je osam molbi, razmatrale su se molbe četiri zaposlenice ustanove, a na kraju je Upravno vijeće najboljom kandidatkinjom ocijenilo Pavlović-Petani, koja je na dužnosti stupila 17. veljače 2020. godine.

Mandat novog ravnatelja, ili dosadašnje ravnateljice ako bude opet izabrana, po novom natječaju trajat će pet godina. Kandidati uz odgovarajući studij moraju imati najmanje pet godina radnog iskustva u predškolskoj ustanovi na radnome mjestu odgojitelja ili stručnog suradnika, a uz molbu moraju priložiti razvojni plan za mandatno razdoblje. Rok za prijavu je 15 dana od objave natječaja, odnosno do kraja sljedećeg tjedna.

Dječji vrtić Radost je predškolska ustanova s devet područnih objekata, prihvaća 862 djece raspoređenih u 44 skupine o kojima brine 115 stručnih djelatnika, 6 administrativno-računovodstvenih djelatnika i 61 djelatnik tehničke službe.