Policija će u studenom i prosincu - za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te u danima „Martinja" provoditi pojačani nadzor vozača, najavio je MUP.

Tijekom studenoga i prosinca - za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, većeg konzumiranja alkohola i općenito povećanog domaćeg, ali i tranzitnog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća te stradavanja.

Stoga će policija do kraja godine kontinuirano pojačano raditi na sprečavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu" - alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

U te aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.

Od 10. do 12. studenog 2023., u povodu narodnog običaja krštenja mošta, Martinja, i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, policija će dodatno raditi na sprečavanju i sankcioniranju vožnje pod utjecajem alkohola.

Nadzor vozača odvijat će se na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostavom većeg broja kontrolnih punktova.