Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici su jučer, 2. studenog na širem zadarskom području proveli pretraga doma i drugih prostora koji koristi 37-godišnjak te je od njega oduzeto 13 vrećica s ukupno oko 378 grama marihuane. Također je oduzeta i jedna lovačka puška, jedna puška vojnog porijekla, jedna zračna puška te jedna kutiju streljiva u kojoj se nalazi 5 naboja za lovačku pušku.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, protiv 37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Također, sukladno odredbama Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana, zbog počinjenog prekršaja nedozvoljenog posjedovanja oružja, protiv osumnjičenika se nadležnom sudu u Zadru podnosi optužni prijedlog.