Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina morao je u petak 13. donijeti odluku o poništenju natječaja za zakup prostora bolničkog kafića s terasom. Pretpostavljamo kaki se nitko nije javio za mjesečni zakup od 4.000 eura.

Turisthotel koji je u poslovnom ugovoru s Bolnicom projektirao i uložio u izgradnju tog prostora u kojem još uvijek rade. Bilo je to 2006. godine kada je unutar bolničkog kruga otvoren ugostiteljski objekt pod imenom Sv. Krševan. Turisthotel je imao koncesiju od 12 godina.

Nakon tog roka su plaćali zakup kojeg je Ravnateljstvo zadarske bolnice znatno povećalo te Turisthotel nije javio na natječaj.. Uz trošak plaća 17 ljudi zaposlenih u tom kafiću, Turisthotelu se, doznajamo, ne isplati plaćanje tolikog najma. I drugi ugostitelji koji su razmišljali o mogućem javljanju na natječaj slažu se da je zakup prevelik. Znaju kako je veliki dio bolničkih službi prebačen u Polikliniku te odlaze u druge kafiće koji, istina, nemaju ponudu kakvu ima Turisthotel.

Na natječaju je bio zakup prostora od 137 kvadrata za caffe bar u sklopu kojeg je i prostor za trgovinu te natkrivena terasa od 37 metra četvornih na rok od dvije godine.

Hoće li Ravnateljstvo bolnice sniziti zakup ili će Sv. Krševan od 2024. godine biti napušten, odgovor samo znaju u susjednoj zgradi bolničke uprave.