Ravnateljica Doma zdravlja, dr. Renata Bek uspjela je naći zamjenu u ambulanti obiteljske medicine u Bibinjama dok je liječnica na porodiljinom. 

- Mijenjat će je doktorica iz Ukrajine. Mlada liječnica uspjela je u proteklih godinu dana nostrificirati diplomu i naučila je dobro hrvatski jezik, doznali smo od ravnateljice Bek.
U njezinom skorom dolasku na radno mjesto pripomogao je općinski načelnik Šime Sekula. U Bibinjama su joj našli smještaj te mjesto za dijete u vrtiću a dio troškova stanarine pokrivat će Zadarska županija.

Tu priči nije kraj. Doktorica ima specijalizaciju i u Ukrajini je radila kao pedijatrica. - Kada nostrificira i specijalizaciju, tada ćemo dobiti gotovu pedijatricu, najavila je ravnateljica Doma zdravlja.

Deficit pedijatrijske specijalizacije već je godinama izražen u Hrvatskoj. U Zadru je dosegao razinu pobune roditelja. Međutim, situacija se sama po sebi smirila jer se mreža koju financira HZZO donekle popunila.

 Uz dolazak jedine pedijatrice Antonije Šitum Bušić pred ordinacijom dr Tereze Tičić je gužva jer je počela upisivati pacijente preko HZZO-a.

Međutim, planiranje kadrovske budućnosti još je uvijek neizvjesno. Na natječaj Doma zdravlja za specijalizaciju iz pedijatrije nije se nitko javio. Do kraja godine iz Doma zdravlja objavit će se još jedan natječaj za tu specijalizaciju. Nitko se nije javio ni na ponovljen natječaj za stalno mjesto pedijatra, a taj natječaj se stalno ponavlja.

Zato će pedijatrica iz Ukrajine s privremenim poslom liječnice obiteljske medicine, biti pravi zgoditak za zadarski Dom zdravlja.