U nedjelju, 15. listopada u 3 sata na državnoj cesti D-8 u Biogradu, policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin.

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,34 g/kg.

Policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je odbio, dok je daljnjim postupanjem kod njega pronađeno oko 1,61 grama marihuane te oko 0,39 grama kokaina. Droga mu je oduzeta te je vozač smješten u prostorije policije od otrežnjenja.

Tijekom postupanja, vozač je u više navrata vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 26-godišnjak je uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Na državnoj cesti DC-1, u mjestu Grab, 13. listopada u 11.25 sati policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su 18-godišnjaka dok je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje.

S obzirom da su na vozilu uočene tehničke neispravnosti koje nisu udovoljavale propisanim uvjetima sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je upućen na izvanredni tehnički pregled, kojim je utvrđeno kako vozilo ima bitne nedostatke te je kao takav opasan za sudjelovanje u prometu.

Protiv 18-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana jer je tijekom postupanja u vozilu kod njega pronađen nož.