Iz Policijske postaje Zadar jučer su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske predali dva hrvatska državljanina u dobi od 28 i 27 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Sumnjiči ih se da su 15. listopada 2023. godine u jutarnjim satima u Zadru na predjelu Crvenih kuća, verbalno napali 23-godišnju poznanicu nakon čega su oštrim predmetom te tjelesnom snagom oštetili pneumatike, karoseriju, vjetrobransko staklo i svjetla na parkiranom automobilu kojeg ona koristi.

Na mjestu događaja policijski službenici su obavili očevid. Obojica osumnjičenika su uhićena te je od 28-godišnjaka oduzet preklopni nož, nakon čega su dovedena u prostorije policije te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Nadalje, 28-godišnjaka se također sumnjiči da je 08. listopada 2023. godine na štetu 23-godišnjakinje iz automobila otuđio odjeću vrijednosti oko 200 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv obojice osumnjičenika se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari, dok se protiv 28-godišnjaka podnosi kaznena prijava i zbog kaznenog djela Krađa.