Irena Dragić (SDP) upozorila je ponovno na problem u zaštićenim UNESCO-vim bedemima, a taj je da iz njih, kako se izrazila - cure govna.

- Zatekla sam se s posjetiteljima ispod Muzeja antičkog stakla kako trebamo na nogostupu preskočiti odvratnu smeđu lokvu. Problem nije od jučer, a ne poduzima se ništa. Curi u more, na plaže, curilo je i iz HDZ-ovih stranačkih prostorija na pekaru gdje ljudi dolaze kupiti kruh. Je li vama normalno i je li politika „pusti govna" doslovno ono što obilježava vaš mandat?, pitala je Dragić gradonačelnika Branka Dukića.

Dukić je rekao kako je problem poznat, ali da se sadržaj analizirao i da nije riječ o fekalijama. Međutim, postoji više ovakvih problema u gradu koje će dugoročno trebati rješavati.

- Znamo kako je nadograđivano područje Poluotoka, to je ogromno „prokletstvo" i vjerujem da će takvih primjera iskrsnuti još. Morat ćemo silna sredstva uložiti u vodovodnu mrežu. Upravljanje bedemima i starim dijelom grada je zahtjevno, skupo i to je proces koji u sljedećih 10 godina nećemo razriješiti. Mislim da je vrijeme za komunalni vid kažnjavanja za neuređena područja starog grada ili zgrade koje se drže zapuštenima, da napustimo iskorak. To zahtijeva konsenzus svih, rekao je Dukić.