Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane nadzore u prometu zbog sankcioniranja najtežih prometnih prekršaja.

U Pakoštanima su 6. listopada u 21.35 sati zaustavili moped zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin bez zaštitne kacige. Mopedom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a kod sebe nije imao prometnu dozvolu kao ni osobne dokumente.
Nešto kasnije, u 23 sata u Zadru u Ulici Ivana Meštrovića u Zadru, policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 0,87 g/kg te je odbio ponuđen test na droge.

U subotu, 7. listopada u 2 sata u noći u Šibenskoj ulici zaustavljen je motocikl zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg, a utvrđeno je kako u vozačku dozvolu nema upisanu potrebnu kategoriju. Istog dana u 19.05 sati u Zemuniku Donjem policajci su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski prije stjecanja prava na upravljanje. Dana 8. listopada u 16 sati u Viru, policijski službenici zaustavili su automobil gospićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje.

Sva petorica vozača su isključeni iz prometa te uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Također, prekršajno su sankcionirani i vozači koji su grubo kršili prometne propise zbog vožnje pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje, bez tehničkog pregleda vozila i zbog nenošenja zaštitne kacige.

U Šopotu, 7. listopada u 20 sati policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,01 g/kg, a u 23.10 sati u Pakoštanima zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg.

U nedjelju 8. listopada u Biogradu u 13.15 sati zaustavili su moped zadarskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao maloljetni hrvatski državljaninu, dok su u 13.20 u Pakoštanima zaustavili motocikl belgijskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin bez zaštitne kacige te je za motocikl utvrđeno kako je isteklo važenje promete dozvole.

Istog dana u 13.50 sati na Pašmanu policijski službenici zaustavili su automobil bez registarskih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je u prometu sudjelovao s vozilom bez tehničkog pregleda i osiguranja.

- Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, jer će prometna policija i dalje usmjeravati pojačane aktivnosti na sprječavanje ovakvih prekršaja i sankcioniranje tzv. „četiri ubojice u prometu" (vožnja pod utjecajem alkohola, neprilagođena brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa te uporaba mobitela za vrijeme upravljanja vozilom), poručuju iz PU zadarske.