Jutarnja kava u najboljem društvu, s donedavnom rektoricom Sveučilište u Zadru prof. dr. sc. Dijanom Vican, napisao je ministar Šime Erlić na svom Facebook profilu.

"Nakon dva iznimno uspješna mandata na čelu UNIZD, koja su obilježila jednu eru u razvoju Sveučilišta i ostavila dubok trag na resor znanosti i visokog obrazovanja, akademsku zajednicu, studente i Grad Zadar, sada je u ulozi voditeljice Centra "Stjepan Matičević" pri UNIZD gdje nastavlja svoj put. To je bila i dobra prigoda za naš susret na njenom novom radnom mjestu.

Neki ljudi zauzmu posebne pozicije u našim životima, onako spontano i neplanirano. U odnosu koji je podrazumijevao prije svega puno rada i odricanja, ali i istinskog razumijevanja i vrijednih postignuća, dobili smo puno više nego smo tražili. I to ne može nestati kada se završe funkcije ili neke životne etape. Iza rektorice Vican ostaje čvrst temelj i plodno razdoblje u razvoju Sveučilišta i Grada, a siguran sam kako ništa manje ne trebaju očekivati ni njeni suradnici i studenti na novom - starom radnom mjestu.

Sretno, profesorice Vican, napisao je Erlić nakon što je bivšu rektoricu darovao s cvijećem. Preko njegove objave doznajemo za novi posao bivše rektorice koja je profesorica pedagogije.

Šime Erlić je kao pročelnik za EU fondove uspostavio suradnju s prof. Vican koja je kao rektorica jako gurala i postigla rezultate preko EU financiranja ne samo obnove i gradnje već i znanstvenih projekata i suradnje.