Gradske vlasti pripremile su paket veselja za građane koji bi se trebao prihvatiti na Gradskom vijeću. Sastanak s predstavnicima klubova zakazan je u ponedjeljak u 15 sati. Predstavnici klubova u vrijeme ručka, za desert će se upoznati s nacrtom Sporazuma o reguliranju međusobnih odnosa  između HNK Zadar, Grada Zadra i investitora Marinka Bob Ivančića. Tako će lakše pristati na privatizaciju sportske udruge HNK Zadar koja raspolaže vrijednom imovinom Grada Zadar.

Zadarskim vijećnicima se ponovno „na volej" vraća poskupljenje usluga Čistoće, kojeg su vijećnici tadašnje "većine" odbili, unatoč prijetnji kako će komunalno poduzeće biti kažnjeno jer ne provodi izmjenu zakona (donesenog u vrijeme ministra Ćorića) protiv kojeg su bili i sami direktori u Hrvatskoj. Druga točka tog sastanka glasi: prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada kojom se, a to je najvažnije, utvrđuje i nova cijena javne usluge.

I treća točka već je objavljena kao promo tekst iz gradske uprave, mogla bi se nazvati lobiranje gradske vlasti kod vijećnika.  Predstavnivima klubova bit će izložen status i dinamika izvršenja prijedloga i amandmana iz proračuna za 2023. godinu.

Na sastanak ih je pozvao pročelnik Ureda gradonačenika, Ante Ćurković uz napomenu kako postoji intres medija za taj sastanak. Mediji su uglavnom doznali od vijećnika koji su pozvani na sastanak uz medijski pritisak u ponedjeljak u 15 sati.

Kada se tome doda tematska sjednica oko otvaranja Centra za mlade koju je u petak 13. sazvao predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, onda će to biti početak vrućeg tjedna političke jeseni u Zadru.