Povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježio 5. listopada, župan Božidar Longin uputio je čestitku svima koji rade taj odgovoran i važan posao.

„Drage učiteljice i učitelji, čestitam vam Svjetski dan učitelja.

Vaš posao nije samo zanimanje, on je poziv. I to beskrajno odgovoran i prepun izazova. No činjenica da imate izravan utjecaj na našu zajedničku budućnost, jer upravo vi ste oni koji svojim podučavanjem, ali i odgojem, formirate mlade ljude koji su vam povjereni, bez sumnje čini ga najljepšim poslom.

Vidjeti svoje bivše učenike među liječnicima, inženjerima, profesorima, ali i uspješnim obrtnicima i poduzetnicima, sigurno je veliko zadovoljstvo.

Vi ste oni koji u njihovim životima ostavljate neizbrisiv trag i stoga vam želim da u tome nastavite biti ustrajni i uspješni te još jednom upućujem iskrenu čestitku", stoji u poruci župana Longina.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada u više od 100 država svijeta. Proglasio ga je UNESCO 1994. u spomen na 1966. godinu kada je na taj datum potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Prigoda je to da se istakne važnosti rada učitelja i nastavnika, njihovog utjecaja na razvoj društva, kao i samog obrazovanja čiji su oni nositelji.