Budnicom gradskim ulicama danas je nastavljen program obilježavanja dana obrane Grada Zadra. Počeo je jučer odavanjem počasti paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na mjestima pogibije hrvatskih branitelja na liniji obrane grada, a nastavljen u Kneževoj palači prikazivanjem dokumentarno-slikovnih zapisa o obrani Zadra. Radi se o filmovima "Zadar nije za dar" (Dinko Denona i Neven Stojaković), "112 brigada" (Darko Dovranić), „„Reqviem in mig magiore" (Miljenko Dujela), "Četiri ljeta, tri zime" (Sanja Mikleušević Pavić), "Ratna bolnica Šiška" (Petar Lozo), "Kronika zločina u Modrićima" (Luka Klapan).

Nakon večernje mise u 18 sati u crkvi Sv. Šime održana je spomen hodnja od crkve Svetog Šime do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koja je završena na Trgu kneza Višeslava (uvala Jazine) paljenjem svijeća uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Danas će se odati počast poginulim braniteljima na Gradskom groblju, Spomeniku Imotskim vitezovima u Zadru, Ploči i Dračevcu, gdje će se održati i svečana akademija.