Jutrošnjim davanjem počasti, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na mjestima pogibije hrvatskih branitelja na liniji obrane grada, započeo je ovogodišnji program dana obrane grada Zadra.

Nastavio se u Kneževoj palači prikazivanjem dokumentarno-slikovnih zapisa o obrani Zadra. Radi se o nizu filmova sljedećih autora: Dinko Denona i Neven Stojaković "Zadar nije za dar", Darko Dovranić "112 brigada", Miljenko Dujela "Reqviem in mig magiore", Sanja Mikleušević Pavić "Četiri ljeta, tri zime", Petar Lozo "Ratna bolnica Šiška", Luka Klapan "Kronika zločina u Modrićima", u organizaciji Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 90.-91. Zadar. Ista udruga organizirala je okrugli stol s autorima prikazanih filmova na temu „ZADAR NIJE ZA DAR".

Slijedi još i večernja misa u 18 sati u crkvi Sv. Šime te spomen hodnja od crkve Svetog Šime do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu koja završava na Trgu kneza Višeslava (uvala Jazine) paljenjem svijeća uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Iz gradske uprave pozivaju građane da se u petak, 6. listopada pridruže centralnom danu obilježavanja 32. obljetnice obrane grada na sljedećim programima:

08.00 sati

Budnica gradskim ulicama, Gradska glazba Zadar

09.30 sati

Gradsko groblje Zadar, Središnji križ

Odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata

10.15 sati

Spomenik Imotskim vitezovima u Zadru, Ulica dr. Ante Starčevića

Odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, 3. Imotske bojne

10.45 sati

Ploča, Spomen obilježje na mjesnom groblju Ploča

Odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata

11.15 sati

Dračevac, spomen obilježja na mjestima pogibije hrvatskih branitelja

Odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata

12.00 sati

Dračevac, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije

Sveta misa

13.00 sati

Dračevac, spomen obilježje

Svečana akademija