Na velikoj međunarodnoj izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova "INOVA - Budi uzor 2023." u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu, sudjelovali su i inovatori iz Dalmacije, članovi udruge Dalmatinski inovatori Tesla i ostvarili izvrstan uspjeh.

Zlatnim medaljama nagrađene su inovacije Sidro s pomičnim krakovima Ivice Pivačića, dipl.ing. i Jadrana Pivačića, mag.ing.aedif. i "Cobra" tuš slušalica inovatora Slavka Vukovića. Srebrnim medaljama nagrađene su inovacije Sandre Babac i Sigurna zebra Ivice Lukača, mag.ing.mech. Brončanom medaljama nagrađena je inovacije Lamelirana fotelja inovatora Bogoslava Pavlovića.

INOVA se održava već 52 godine, prvi put je organizirana 1971. i od tada prezentira uspjehe hrvatskih inovatora. Organizatori ovogodišnje izložbe su Savez hrvatskih inovatora, Savez inovatora Zagreba i Tera Tehnopolis iz Osijeka, a održana je pod pokroviteljstvom WIIPA (Svjetska organizacija za inovatore i industrijsko vlasništvo). Ove godine sudjelovali su inovatori iz 23 zemlje s preko 450 izložaka.