Iz gradske uprave najavljeno je zatvaranje glavne prometnice zapadnog dijela Grada zbog radova na kanalizaciji, Puta Dikla koja je stupila na snagu danas. A do kada, to nitko živ ne zna unatoč dinamičkim planovima koji se dostavljaju Odvodnji.

Glavni izvođač radova Ludwig Pfeiffer Hoch debelo kasni na cjelini Grad, a još je strašniji Euro projekt koji Odvodnji do prošlog tjedna nije dostavio niti jedan zahtjev za prekopom ulica. Oni su dobili posao na ugradnji kanalizacija na području Kožina i Dikla koja je s Odvodnjom ugovorena još u travnju. Od tada se kupuje vrijeme, a najavljeni datumi početka radova se ignoriraju. U očekivanju strojeva i ljudi.

Današnjim danom zatvoren je Put Dikla zbog izvođenja radova društva Ludwig Pfeiffer Hoch - und Tiefbau GmbH & Co. KG na fekalnoj i oborinskoj kanalizacijskoj mreži u ulici Put Dikla. Od 02. listopada (ponedjeljak) 2023.g. na snazi će bit privremena regulacija prometa.

Regulacija prometa obuhvaća zatvaranje dijela ulice Put Dikla za sav promet od križanja s ulicama Augusta Šenoe i Valerija de Ponte do križanja s ulicama Matije Gupca i Antuna Gustava Matoša (kod Ekonomske škole).

Do kada će biti na snazi, to se u slučaju zadarske aglomeracije može samo gatati bez obzira što je taj posao stoljeća financiran iz EU fondova.