Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u petak, 29. rujna u Uredu predsjednika Republike upriličio je svečani prijam u prigodi obilježavanja Dana policije na kojem je uručio priznanja djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović uvodno se zahvalio Predsjedniku na odlikovanju 122 djelatnika i djelatnice Ministarstva unutarnjih poslova te tri policijske postaje i istaknuo kako je to jedna hvalevrijedna tradicija: „Mi smo danas nagradili one koji su imali iznimne rezultate i poduhvate u proteklih godinu dana, a na nama je da nastavimo ovim putem."

Pritom je naglasio i rekordne rezultate hrvatske policije po svim linijama rada - posebice borbu protiv općeg kriminaliteta, stopu od 71% razriješenosti kaznenih djela - gdje je hrvatska policija u samom europskom vrhu, smanjen broj poginulih u prometu, velik angažman u zaštiti javnog reda i mira te činjenicu da je Hrvatska po svim istraživanjima jedna od najsigurnijih zemalja u Europi, za što velikim dijelom zasluge pripadaju hrvatskoj policiji.

Predsjednik Republike Hrvatske je Spomenice domovinskog rata i Spomenice domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu uručio 122 djelatnice i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu, iz Policijske uprave zadarske odlikovani su policijski službenici:

- Mirjana Gašpar, Služba kriminalističke policije,
- Goran Burčul, Služba kriminalističke policije
- Marko Ušljebrka - Policijska postaja Zadar,
- Ante Ražov - Postaja granične policije Gračac.

 


Također, u petak 29. rujna u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, svečano je obilježen Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Domaćini svečanosti bili su izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Tijekom svečane akademije, pojedincima i skupinama koji su se u proteklih godinu dana ostvarili iznimne radne rezultate uručene su nagrade, priznanja i zahvalnice Ministarstva unutarnjih poslova.

Ove godine iz redova policajaca Policijske uprave zadarske, zahvalnicu za iznimne radne rezultate, čime je dala dodatan doprinos policijskom djelovanju u zajednici, primila je Ivana Pavić, policijska službenica za mladež Policijske postaje Zadar.