Mladi vozač sa zadarskog područja jučer je kod Vodovoda na izlazu s Bokanjca skrivio prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđeni majka i jednogodišnje dijete.

Prema očevidu PU zadarske, 23-godišnjak se oko 16 sati kretao ulicom Put Vrela na ulazu u grad, iz pravca Ražanca. Na mjestu gdje je puno linijom zabranjeno obilaženje krenuo je u pretjecanje automobila ispred sebe te je pri povratku u svoju traku zakačio automobil ispred kojega je došao, uslijed čega je žena koja je njime upravljala udarila u ogradni zid.

U nesreći su i 29-godišnjakinja i jednogodišnje dijete zadobili ozljede te su prevezeni u Opću bolnicu kako bi im se pružila pomoć. Prema prvim informacijama, ne bi se trebalo raditi o teškim ozljedama, ali to će se utvrditi liječničkom obradom.

Također je utvrđeno kako je za volanom automobila koji je skrivio nesreću bio 23-godišnjak koji je vozio prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, od ranije poznat policiji po počinjenju različitih prekršaja. Osim toga, utvrđena je prisutnost nedopuštenih supstanci u krvi te je priveden u policijske prostorije do prestanka njihovog djelovanja.

Nakon dovršetka obrade protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog više prekršaja, a u slučaju teških ozljeda i kaznena prijava.