Problem s pedijatrima Opća bolnica Zadar i Dom zdravlja Zadarske županije pokušat će riješiti novim specijalizacijama.

Zadarska bolnica tako je raspisala natječaj za tri nova specijalizanta, od kojih su dva za pedijatre. Uz ranije odlaske liječnika, posljednji slučaj odlaska s odjela je onaj neonatologinje Ive Šokote Mihaljević. Iako je proces specijalizacije dugotrajan, a liječnici se upućuju na rad klinike u Zagreb ili Split, puno prostora za poboljšanje izvan ovog nema. Drugo je rješenje privlačenje gotovih pedijatara iz ostatka Hrvatske i cijele regije, u čemu je bilo uspjeha na nekim drugim odjelima.

Osim za pedijatre, raspisana je i jedna specijalizacija za maksilofacijalnog kirurga. Ovo je također deficitarna struka u zadarskoj bolnici, koju valja popuniti što je prije moguće.

Zadnjim petkom u rujnu iz primarnog zdravstva otišla je i pedijatrica Martina Mikecin. Dom zdravlja Zadarske županije raspisao je novu specijalizaciju, a trebat će i zasigurno još kako bi se pokrio odlazak liječnika koji su pred mirovinom. To je druga specijalizacija koju Dom zdravlja raspisuje europskim sredstvima. Uskoro će specijalizirati dvije pedijatrice, od kojih bi jedna trebala ući u sustav, dok se za drugu s velikom dozom sigurnosti može reći kako će se vratiti u rodni Split.