U sklopu početka nove školske godine Autoklub Zadar u suradnji sa Prometnom policijom Zadar organizirao je tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om".

Akcijom se želi senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu" po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Djelatnici Autokluba Zadar su u sklopu prvog i drugog tjedna nastave posjetili prvašiće u Osnovnim školama u Zadru - naše malene sugrađane koji se po prvi puta nalaze sami u ulogama pješaka. Kroz razgovor, igru i demonstracije upoznali smo ih s pravilima i važnosti opreza u prometu.

Završni događaj održao se danas na Poljani pape Ivana II (Forum). Djeca su na biciklima, rolama, romobilima prošla poligonom, zabavila se s maskotom Zebrom i sudjelovala u igrama osvajajući nagrade koje je osigurala papirnica E-store. Kroz igru su se na zabavan način upoznala s prometom i njegovim opasnostima. Svako dijete dobilo je prigodan poklon.