Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru objavila je natječaj za 7 radnih mjesta, uglavnom gotovih specijalista među kojima i za internu medicinu. Bolnica je ovog ljeta ostali bez Helene Petričević, dr.med., specijalist interne medicine koja je prešla raditi u zadarsku bolnicu.

- Ona je bila naša specijalizantica i sve je regularno i legitimno. Na COVID odjelu odradila je lavovski posao. Ja razumijem njezinu potrebu za stručnim usavršavanjem kojeg joj mi ne možemo pružiti jer nismo Opća Bolnica, kazao je Mate Kutleša, ravnatelj biogradske bolnice koja jako dobro surađuje sa zadarskom. Od tamo im dolazi na ispomoć i dvije specijalistice anesteziologije. Imamo pet anesteziologa ali i prevelik program operacija pa zato tražimo gotovog anesteziologa, dodaje ravnatelj Kutleša.

I dok liječnika ortopeda imaju čak 14, za godinu dana kada počne smjena generacija, taj broj biti manji, dodaje Kutleš. Natječajem se traži doktora medicine-specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

Sve su to radna mjesta za stalno uz koje se dodaje važna napomena: ustanova će izabranom kandidatu osigurati smještaj, ako on na području županije nema riješeno stambeno pitanje. To su oni stanovi koje je obećao gradonačelnika Ivan Knez. - Za jednu našu liječnicu iz Vukovara već smo dobili jedan stan na korištenje, a na raspolaganju sam nam još dva, ističe Kutleša.

Natječajem se traži i specijalizant iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine što se ne zna kako će riješiti biogradska bolnica u slučaju da se netko javi s obzirom da ona nije dodijelila tu specijalizaciju.

Bolnica u Biogradu želi zaposliti višu medicinsku sestru/tehničara za stalno i dvije medicinske sestre, odnosno tehničara na zamjenu.