Dr. Antonija Šitum Bušić položila je specijalistički ispit i ona je od prije koji dan nova pedijatrica Doma zdravlja.

Pročulo se to među zadarskim mamama kojima je rečeno kako će od 6. listopada kod nje moći odlaziti djeca koja su do sada bila kod dr. Nevene Švorinić. Istina, nismo očekivali da će nova pedijatrica, dr. Šitum Bušić koja je 2017. godine od Doma zdravlja dobila specijalizaciju, tako brzo prionuti na posao. Ali situacija je alarmantna.

- Ona će biti zamjena za dr. Švorinić do 10. listopada, a onda će u timu s medicinskom sestrom dr. Švorinić, početi upisivati i svoje pacijente za što ima još mjesta jer je dr. Švornić imala jako puno djece iznad 7 godina, pojasnila je ravnateljica Doma zdravlja, dr. Renata Bek.

Od 10. listopada to će biti pedijatrijska ambulanta dr. Antonije Šitum Bušić koja će do daljnjeg nalaziti u zgradi Doma zdravlja. Ona će u toj ustanovi biti nositelj pedijatrijske zaštite uz umirovljenog dr. Damira Letinića koji radi na ugovor od pola radnog vremena.

Za razliku od ambulante dr. Tereze Tičić na Bilom brigu koja čeka ugovor od HZZO-a.

Ona se javila na njihov natječaj za što joj je trebalo predočiti izjave i potpise roditelja 225 od 950 djece, što je standarda za jednog pedijatra. Za prvi ugovor, HZZO traži samo četvrtinu a kad će oni to sve pregledati, provjeriti pa poslati ugovor, na to pitanje nestrpljivih roditelja, nema odgovora.