Iz Policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i 22-godišnjakom  koji su na naročito drzak i nepristojan način narušili javni red i mir prije dva dana na Branimiru

Događaj se zbio  24. rujna 2023. godine oko 16.30 sati  kada je 39-godišnjak lakše ozlijeđen.

Dolaskom policije  na mjesto događaja, 39-godišnjaka se sumnjiči da ih je vrijeđao te im uputio ozbiljne prijetnje smrću te je u jednom trenutku pokušao nogom udariti policijskog službenika koji ga je u tome spriječio.

Zbog svladavanja aktivnog otpora nad 39-godišnjakom su uporabljena sredstva prisile te je uhićen.

Tijekom daljnjeg postupanja, osumnjičeni je nastavio s prijetnjama prema policajcima, u službenom vozilu kao i u prostorijama zdravstvene ustanove gdje je oštetio inventar.

Nakon ukazane liječničke pomoći priveden je u prostorije policije gdje mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,67 g/kg te je smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 39-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenih djela Prijetnja i Prisila prema službenoj osobi i Oštećenje tuđe stvari, te je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Zbog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv obojice osumnjičenika je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu u Zadru.