Napokon su počeli radovi na Aglomeraciji u Ulici admirala Jakova Šubića od Cezana, a s time kreće i rekonstrukcija prometnice, koja će za nekoliko godina postati dio važne gradske transverzale, koja će povezivati Jadransku magistralu (križanje kod „Mercatora" sa Žmirićima.

Zbog izvođenja radova društva Ludwig Pfeiffer Hoch - und Tiefbau GmbH & Co. KG na fekalnoj i oborinskoj kanalizacijskoj mreži, radovi su najavljeni već početkom rujna. 

Međutim, neko vrijeme trajala je priprema gradilišta a sada je promet fizički blokiran, pa dijelom prometnice mogu voziti samo stanari koji žive s ove strane blokade. Prolaz prema Plovaniji nije moguć pa vozači moraju ići kružno, preko dvorane na Višnjiku ili zaobilaznicom.

Regulacija prometa obuhvaća zatvaranje dijela Ulice admirala Jakova Šubića od Cezana za sav promet od raskrižja sa Splitskom ulicom i Put Biliga. Iz Grada Zadra pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju privremenu postavljenu signalizaciju, koriste obilazne pravce te molimo za strpljenje i razumijevanje radi mogućih poteškoća u prometu.